Dating

Dating nieuws

In de wereld van dating zijn er vaak opvallende, rare maar ook soms speciale nieuwsberichten. Wij proberen een actueel overzicht bij te houden van de interessantste nieuwsberichten welke gepubliceerd worden!

05-05-2009: Hetero vrouwen gelukkiger dan lesbo's?
De Amsterdamse Universiteit heeft uit opdracht van de stichting welke staat voor de lesbische vrouwen een onderzoek gedaan over de vrouwen welke op vrouwen vallen. Hieruit blijkt dat deze vrouwen vaker last hebben van onderwerpen als het niet kunnen slapen en depressies. Ook geeft meer dan een kwart aan last te hebben gehad van racisme, het gaat dan vooral om roddelen onder collega's, het schelden en zelfs in sommige gevallen geweld. Dit kwam vooral voor onder de jongere lesbische vrouwen.

De organisatie welke dit onderzoek heeft laten doen is een organisatie welke zich inzet voor bi en homosexuele vrouwen, de organisatie werkt samen met het COC, de homo organisatie van Nederland. De aanleiding van dit onderzoek is een campagne om de lesbische vrouw een sterker beeld te geven in Nederland. De instanties willen graag evenementen als lesbisch icoon en de lesbo van het jaar organiseren om zo de vrouwen in een beter licht te kunnen zetten.

04-04-2009: Nederlanders zijn flirt kampioenen tijdens chat!
Wij Nederlanders zijn de absolute kampioen in het flirten tijdens een chat sessie. Meer dan 80% wou toenadering zoeken in een gesprek, in Belgie is dit bijvoorbeeld maar een kleine 40%! Deze gegevens zijn gekomen uit een onderzoek van Microsoft, de maker van de bekende MSN messenger. Deze hebben een enquete gehouden op valentijnsdag om eens te kijken hoe het gesteld is met de chatters.

Ook met het doen van een liefde verklaring staan wij bovenaan, er hebben 14.000 nederlanders meegedaan aan de enquete en ruim 70% kon meepraten hierover.

In bijna alle landen gaan mensen elkaar liever digitaal te lijf dan in een cafe, vooral omdat emoties niet getoond worden en er langzamer gereageerd hoeft te worden op bepaalde vragen. Daarnaast bleek het dat Nederlanders regelmatig een relatie zijn gestart door middel van het chatprogramma, 3% hiervan ging werkelijk trouwen, 23% werd het een vaste relatie en 1% ging trouwen en daarna weer scheiden.

26-02-2009: Online dating is in opkomst!
Een korte tijd terug is vrijgegeven dat het fenomeen online dating nog steeds aan het groeien is! De opkomst van dit internet daten is gekoppeld aan het fenomeen van 'social networking' op sites als Hyves en Facebook. Er zijn diverse datingsites welke meer dan een miljoen bezoekers per maand trekken!

Relatieplanet, Lexa, MSN dating en Meetic vallen hier onder de grootste datingsites in Nederland en Belgie. Deze websites hebben de meeste leden en zijn het best beoordeeld door de daters. Wij krijgen regelmatig de vraag of de crisis ook op de dating website's toeslaat. Wij hebben tot nu toe geen slechte berichten gehoord uit de datingmarkt dus u kunt gerust internet daten!

10-02-2009: IWannaDate sluit haar deuren en wordt overgenomen door RelatiePlanet!
Sinds begin deze maand zult u gezien hebben dat Iwannadate niet meer te bereiken is. Voor de daters die op I wanna date actief waren is er geen probleem, deze krijgen gewoon een account op relatieplanet. Aangezien Iwannadate een paar duizend leden had en de laatste weken niet meer zo actief, zijn de eigenaren overeen gekomen dat deze het beste bij Relatieplanet ondergebracht kan worden. Deze verhuizing maakt RelatiePlanet nog een grotere datingsite, momenteel is Relatieplanet naast Lexa dan ook de grootste datingsite in Nederland!

De prijzen van Iwannadate en Relatieplanet kwamen vrij overeen dus er is zijn geen grote problemen. Momenteel vormen regelmatig datingsites zich tot 1 grote, dit vanwege de economische problemen en soms ook gewoon gebrek aan personeel en marketing. Dit is in voordeel voor u als dating zoekende omdat er steeds meer leden in het bestand zullen komen!

30-01-2009: DatingIndex.nl opent officieel haar deuren!
De website DatingIndex.nl heeft na weken voorbereiding haar deur geopend. De website zal na verwachten 1 van de bekendste worden op het gebied van dating overzichten in Nederland. Op DatingIndex kan er naast een overzicht van goede datingsites ook verschillende informatie worden gelezen over hoe een profiel op te vullen en bijvoorbeeld handige tips!

Mocht u vragen, feedback, op of aanmerkingen hebben? Dan vragen wij u deze in te sturen via het contact formulier. Op deze manier zullen wij de site nog beter maken in de toekomst.