Dating

Dating tips

Hieronder leest u de 2 wekelijkse tips welke eerder op de hoofdpagina hebben gestaan.

Week 14 en Week 15: Deze week een toch wel belangrijke veiligheid tip. De laatste maanden zijn er toch behoorlijk rare berichten in het nieuws geweest over mensen die een internet date hadden welke behoorlijk raar is afgelopen. Dit mag dan meestal niet in Nederland gebeuren maar toch, veilig is erg belangrijk bij online dating! Een aantal tips die u in uw achterhoofd moet houden zijn bijvoorbeeld dat u nooit uw echte naam moet gebruiken. Gaat u mailen met iemand maak dan een gratis hotmail account aan met een schuilnaam. Gaat u voor het eerst bellen draai dan *31# voor uw gesprek zodat u anoniem belt (of stel dit in uw mobiele telefoon in). Zo weet u zeker dat als het mis gaat tijdens het gesprek dat diegene u niet kan achterhalen!

Pas als u een goed gevoel heeft bij u date kunt u meer ondernemen. Als u gaat afspreken voor de eerste keer doe dit dan op een openbare plaats. Bijvoorbeeld in de stad. Dit is veilig en als er iets mocht gebeuren zijn er altijd meer dan genoeg mensen om u heen! Tot zover een aantal veiligheid adviezen voor online dating.

Week 9 en Week 10: Deze week een tip over het vullen van een profiel. Zeer veel daters weten niet hoe ze hun profiel moeten vullen en gaan hier vaak de mist in. Hoe bouw ik een mooi profiel? Op deze website kunt u sowieso een handleiding vinden over wat wel en niet in een profiel te zetten. Er is echter een bepaald ding wat hier heel belangrijk is; wees eerlijk!

Veel daters plaatsen oudere foto's van soms wel 10 jaar terug, liegen over hun gewoontes en wensen. Wat wil je hier nou mee bereiken? Stel je krijgt een date en diegene komt erachter? Dan heb je gelijk een afknapper! Wees dus altijd eerlijk hoe erg het soms ook kan zijn. Maak een mooi profiel met een sterk verhaal over jezelf, dus niet "Hoi ik ben piet". In de loop van de tijd zul je merken dat er steeds de neiging is om een profiel aan te vullen en deze steeds completer wordt.

Tip week 6 en 7: De eerste tip van DatingIndex.nl. Deze tip gaat over het uitkiezen van een datingwebsite wat een moeilijke taak is. Hoe weet u nou welke site het beste is? Dit is moeilijk te zeggen en wou zouden zeggen probeer de diverse sites! U mag onbeperkt bij de verschillende websites een proefaccount aanmaken en op deze manier kunt u een site uitkiezen welke u het beste aanstaat en daar wellicht een betaald lidmaatschap bij afsluiten. Uiteraard niet zonder het vergelijken van datingsites (voor Belgiƫ).

Algemene tips

Bij het online daten hangen vaak een heleboel voor- en nadelen vast. Het kan gebeuren dat u een minder fijne ervaring oploopt via deze vorm van daten. Denk daarom eerst na bij elke grote stap die u zet. Onthoud echter ook dat u via internet niet altijd veilig bent. Sommige mensen hebben kwade bedoelingen die u onmogelijk kan tegenhouden. Als u rekening houd met volgende tips en vooral uw verstand raadpleegt, kan u de kans op deze onaangename ervaringen aanzienlijk verlagen:

Bij het aanmaken van een profiel:

- Denk eraan dat (en dan vooral op sites waar u niet moet betalen) het internet toegankelijk is voor iedereen. Indien u niet wil dat bepaalde personen erachter komen dat u op zoek bent naar een partner, kan u dus beter zo weinig mogelijk persoonlijke informatie tonen en uzelf zo anoniem mogelijk maken.

- Zet geen foto's op het internet waar u later spijt van heeft. Iedere internetgebruiker heeft namelijk de optie om de foto' s op te slaan en ze later te gebruiken met slechte bedoelingen.

- Zet geen persoonlijke informatie op het internet zoals uw adres of telefoonnummer.

- Lieg niet over uzelf. Het maakt u alleen maar gemakkelijker als u uzelf blijft.

Als u contact heeft met een persoon:

- Denk eraan dat het internet is en blijft. De persoon aan de andere kant heeft niet de mogelijkheid om u te zien of te horen (tenzij via webcam), en andersom dus ook niet. De kans bestaat dat deze persoon zich voordoet als iemand anders. Een ander geval kan zijn dat de persoon zich jonger voordoet of een andere (uiterlijke) beschrijving geeft van zichzelf. Als u dan een stap verder gaat (een afspraakje) kan u dus een afspraakje hebben met een persoon die eigenlijk iemand anders is dan hij zich voordoet.

- Net zoals in de realiteit, zitten er ook mensen met kwade bedoelingen op internet. Let dus extra op met het doorsturen van (pikante) foto' s of het gebruik maken van de webcam. Het verspreiden van deze zaken is tegenwoordig erg gemakkelijk, ook al is dit nooit uw bedoeling geweest.

- Zet niet al uw hoop op een persoon waarmee u enkel contact heeft via internet. Pas na een echt afspraakje kan u de feiten op een rijtje zetten en nadenken over een mogelijke relatie.

- Als u iemand bent die snel zenuwachtig is op een date, probeer dan eerst de persoon zo goed mogelijk te leren kennen. Dit zorgt ervoor dat vele mensen zich een stuk comfortabeler voelen op hun eerste afspraakje.

Als u een date (afspraakje) gemaakt heeft:

- Maak nooit een afspraakje bij iemand thuis. Ook niet in uw eigen huis. Als u een relatie niet zit zitten, en de andere persoon wel, bestaat de kans dat deze u tegen uw wensen in bezoekt.

- Neem een persoon in vertrouwen en vertel dat u een afspraakje heeft met iemand. Zorg dat u tijdens het afspraakje kan terugvallen op deze persoon.

- Zorg dat u op ieder moment kan bellen (breng dus een mobieltje mee).

- Doe iets wat u zelf graag doet. Probeer zo weinig mogelijk uitdagingen op te zoeken. Als u bijvoorbeeld niet van Italiaans eten houdt, kan u beter niet een afspraakje houden in een Italiaans restaurant. Dat zorgt er enkel voor dat u meer gefocust raakt op dat.