Dating

Welke valkuil je moet voorkomen wanneer je relatieproblemen hebt.

Vaak loopt een relatie niet meer lekker en het lijkt alleen maar erger te worden. Waarom? Als je binnen een relatie geen geluk vindt dan uit je dit ook niet. De ander voelt dit ook en zo is de cirkel dan rond. Dus tenzij een van de twee dit patroon doorbreekt zal de relatie alleen maar bergafwaarts gaan.


Het is een vicieuze cirkel die dus doorbroken moet worden door jou of door je partner. Nu kan een relatie uiteraard erg gecompliceerd in elkaar zitten. Soms wilt iemand gewoon niet meer en dan kun je alles doen wat je wilt, de relatie is gewoon gedoemd om te mislukken. Maar stel nu dat jij echt wilt vechten voor de relatie? Wanneer weet je wanneer je het moet laten rusten en wanneer je de ander in principe moet opgeven?


Moeilijke vraag! Eigenlijk weet je dat pas nadat de relatie echt verbroken is. Zolang je dus nog in een relatie zit en jullie met elkaar praten is er nog een kans. Dat is dus een goed iets maar wat moet je doen om het patroon te verbreken.


Allereerst kritisch naar jezelf gaan kijken en vraag jezelf af; wat kan ik doen waardoor ik hem of haar echt gelukkig maak. Welke dingen zou hij of zij graag veranderd willen zien? Schrijf het op en bedenk daarna een plan van actie hoe je oprecht deze dingen kunt gaan verbeteren.


Voorkom dat je in de val trapt om te denken van ja maar dat ga ik niet doen tenzij hij of zij eerst x en y doet. Nee, iemand moet beginnen als de relatie gered wilt worden. Neem zelf het heft in handen en toon initiatief. Wanneer je dat doet en niet alleen voor een dag maar consistent is de kans groot dat de relatie uit die vicieuze cirkel komt.


Voorwaarde is echter dus wel dat er nog een basis van liefde liefde is tussen jullie beiden en dat je het consistent doet. De ander zal het namelijk verdacht vinden als je opeens weer heel erg liefdevol en geweldig gaat reageren. Diegene zal je eerst door een'' test'' laten gaan en kijken of je het echt meent of dat het slechts een facade is.